Sklenené deliace steny nie sú iba trendom, ale aj praktickým riešením


Každý interiér si žiada určité rozdelenie, respektíve oddelenie na niekoľko samostatných miestností. Aj napriek tomu v nejednom prípade nastáva problém, kedy najmä vo väčšom priestore takáto mierna izolácia chýba. Hľadáme tak spôsob ako nenásilným spôsobom takýto priestor, respektíve jeho určitú časť spoľahlivo oddeliť. Ale to asi nebude také jednoduché. Ako a kam umiestniť dvere, no a ako zabrániť zbytočne tmavému efektu, možno túto časť nechceme izolovať tak úplne, však? Požadujeme jej dostatočnú oddelenosť, ale zároveň istú súhru so zbytkom miestnosti.
obchodný dom

· V takomto prípade prichádza na rad veľmi praktické a zároveň moderné riešenie s luxusným nádychom. Tým riešením je deliaca sklenená stena.

Pravdepodobne ste ich už videli v obchodných centrách alebo kancelárskych priestoroch a tušíte správne, že ide o veľmi šikovné rozdelenie miestnosti na niekoľko súkromných kútov s dostatočným, vlastne bohatým prísunom svetla a zároveň bez toho, aby dané priestory boli „out“ či príliš zamaskované a oddelené nekompromisnými dverami. Celosklenené prevedenie stien dodá potrebné vlastnosti k spomenutým požiadavkám. Dostatočné súkromie, optické oddelenie, no zároveň sympatická súhra s okolím.

· Niet preto divu, že takéto šikovné riešenie v podobe deliacich stien si našlo a stále nachádza svoje praktické umiestnenie aj v moderných domácnostiach. Ich vlastnosti chceme využiť aj my v našich obývacích priestoroch.
zasklená kancelář

K otázke bezpečnosti: Prevedenie zo skla a umiestnenie celosklenených prvkov do miestnosti pravdepodobne zo zvyku považujeme síce za elegantné, ale určite nie bezpečné. Preto sa hodí spomenúť dôležitú informáciu, že tieto celosklenené prvky či už dvere, alebo deliace steny, sú vyrábané z bezpečnostného kaleného skla, ktoré je niekoľkonásobne imúnnejšie voči nárazom a ich rozbitie pri normálnom využívaní je prakticky nemožné.